Udda Nyheter med Mickey J Barczyk: nyheter, vetenskap och forskning samt information.
HEM | NYHETER | ICKENYHETER | FORSKNING | KULTUR & NÖJE | PERSONLIGT | kontakt | foobloggen | bloggportalen.serss

Arkiv för March, 2011

Mängden socker i Coca-Cola

coca cola socker

Folk brukar reagera när de ser mig sockra mitt kaffe. Tre toppade skedar socker tar jag. “Du kommer få diabetes”, säger de. Av mitt kaffe? Knappast. Av att jag dricker ca 1.5 liter Coca-Cola i veckan? Förmodligen.

Det land som oroade sig för att folk har för många sockerbitar i sitt kaffe var Indien, det land som för 5000 år sedan upptäckte tillverkningsprocessen av vår älskade produkt. De har löst problemet genom att anpassa sockerbitarnas storlek efter behov och numera räcker det med ha en sockerbit i muggen för att en indier ska känna sig tillfredsställd.

På bilden nedan ser ni vad jag menar. Foto: Sanjay Ach/wiki

jaggery socker indien

Notering: I Europa började sockret användas först på 1500-talet, 200 år efter att vi upptäckte det på vår asien-turné. Innan dess var honung populärt.

Diskutera(8)

Fyllehund

Fyllehund, foto: Aaron Edwards/flick En familj i Västerås ringde polisen sedan de fått oväntat besök tidigt på söndagsmorgonen.

Familjen vaknade av att en överförfriskad 19-åring promenerade in på toaletten och låste efter sig. När polisen kom och öppnade dörren satt mannen och sov.

— Har man varit på en blöt fest kan det vara svårt att hitta rätt dörr, säger Alf Karlsson på Västeråspolisen.
Mannen fick följa med polisen för att nyktra till, men har inte anmälts för något brott. /TT (via)

Har varit med om något liknande, fast i studenthuset första veckan som jag flyttade in. Kom in en snubbe mitt på dagen och satte sig i soffan och började titta på TV med en öl i handen. Visade sig att han trodde att han var i polarens lägenhet och tyckte själv att det var konstigt att alla andra från festen hade redan dragit hem.

Diskutera(1)

Söta saker vs Verkligheten

våffeldagen våfflor Bild: söta saker
Smarriga våfflor, Foto: Söta saker

Matbloggen Söta Saker tipsar om våfflor. Skitfina tips de har. Skitfin bild också.
Men verkligheten ser helt annorlunda ut, eller hur grabbar?

Våffeldagen, våfflor
Polackskånska våfflor, Foto: Mickey
Bilden är från Våffeldagen 2008. Men så här ser det ut varje år. #fail

Diskutera(3)

Så här skalar du ägg på mindre än 3 sekunder

10’000 år har människan levt tillsammans med hönan och det är det först nu som kunskapen sprider sig om hur man på snabbast möjliga sätt skalar ett kokt ägg? Meh!

I videon nedan visar mannen att man ska krossa skalet på ovan och undersidan av ägget, sedan blåser man för fulla torskar från den ena sida på ägget så att innehållet åker ut ur skalet. Plopp säger det och ägget blir skalat snabbare än en höna bajsar.

Han berättar också att man ska lägga i en sked bakpulver i vattnet när man kokar äggen för att underlätta processen. Men det funkar lika bra utan. Så bakpulver kan du använda till annat, som tex att diska med. Har du mörkt färgade muggar och skedar efter te så blöt skeden och koppen i vatten och strö sedan över med lite bakpulver. Vänta 10 min och sen gnuggas färgfläckarna lätt bort med en disksvamp. (via)

Diskutera(2)

Polis skjuter en obeväpnad 14-åring [video]

Polis skjuter en obeväpnad 14-åring Brasilien. Fem poliser har gripits efter att brasilianska TV släppt amatörvideo som visar när en polisman upprepade gånger skjuter en 14-årig pojke.

Pojken överlevde men blev allvarligt skadad.

Attacken ägde rum i staden Manaus i den norra delstaten Amazonas den 17 augusti 2010, strax utanför offrets hus, sade chefsåklagaren Joao Bosco Valente. Men fallet kom först till ljuset när videon sändes av flera tv-stationer under onsdagen denna vecka.

Pojkens familj, mannen som filmade och en reporter som först såg filmen, vågade inte anmäla det grymma brottet av rädsla för repressalier från polisen. Det var först när offrets familj omlokaliserad som videon äntligen släpptes till tv-stationer runt om i landet.

Helt jävla fucked up. Och tydligen inget ovanligt att även här i Sverige får poliser för sig att trakasserar civila – och dessutom bli frikända när de möter lagen i tingsrätten.

Diskutera(1)

Fredagsfräckis: hänt i byn

Fredagsfrackis, vilse i skogen. Foto: aphasiafilms/flickr
Foto: Graham Reznick/flickr

En journalist skulle skriva om en gammal bonde som levt hela sitt liv i en avlägsen by, så han reste dit för en intervju. Efter att ha vandrat runt en stund på gården bjöd bonden på kaffe.

- Vad är det roligaste som hänt dig här i byn? frågade journalisten.

- Jo, en gång gick grannens dotter vilse i skogen och alla män bildade en skallgångskedja och när vi hittade henne så satte vi på henne allihop!

- Men va fan, det kan jag ju inte skriva om. Finns det inget annat roligt som hänt dig?

- Jo, en gång gick grannens får vilse i skogen och alla män i byn bildade en skallgångskedja och när vi hittade det så satte vi på det allihop!

- Men herregud det kan jag ju inte heller skriva om, fattar du väl? Om vi vänder på frågan då: vad är det sorgligaste som hänt dig här i byn?

Då såg bonden mycket ledsen ut, gömde huvudet i händerna innan han sa…

- Jo, en gång gick jag själv vilse i skogen…

Diskutera(0)

Och samtidigt i Norrköping…

Världens största plog har parkerat i Norrköping, bild: Tomas Wennstrom
(2011-03-24) Världens största plog har parkerat i Norrköping, bild: Tomas Wennstrom

Artikeln i fråga kan du läsa här. Den är inte kul.

Diskutera(0)

Topp10-lista på dagens mest lästa inlägg

Testar en ny form av autogenererad lista.

Penisens medelstorlek

Penisens medelstorlek

Jag har en fetisch. Sedan ett par veckor tillbaka har jag börjat läsa aftonbladet och expressens ”Fråga sexologen”. Många frågor och svar är intressanta, vissa ...


Borgmästare anklagar världspressen för manipulation: tragedin i Italien

Borgmästare anklagar världspressen för manipulation: tragedin i Italien

[caption id="attachment_3086" align="alignnone" width="465" caption="Tragedin i Italien, fot: Riccardo Siano"][/caption] Inför synen på ett tiotal badande människor höll fyra romska tonåringar på att drunkna då de ...


Как вы делаете товарищ Popova

Как вы делаете товарищ Popova

Hehe, vilket jäkla liv det blivit kring Popovas upplevelse av bloggar. Förstår inte varför så många sågar vad hon upplever bloggar som. Det är ju ...


Modern konst

Modern konst

Andy Golub från New York, USA, har ett jobb som många killar drömmer om: han kastar färg på nakna kvinnor. Och det mest udda är ...


Udda optisk illusion i Paris

Udda optisk illusion i Paris

Den här optiska illusionen är en "liten" trädgård som hittas utanför stadshuset i Paris. Trädgården är platt och avlång, ca 100 meter, men när man ...


Dokumentär: Gaddafi – vår bästa fiende

Dokumentär: Gaddafi – vår bästa fiende

Muammar Muhammad al-Gaddafi är en libysk politiker och revolutionär som lett den libyska staten efter att han störtade kung Idris 1969 i kupp. Han har ...


Världens största fågel genom tiderna

Världens största fågel genom tiderna

Nu är forskarna överens: världens största fågel genom tiderna, azhdarchids, jagade som dagens storkar gör: på land. Men istället för att äta grodor vid våtmarkerna ...


Ryska Antonov An-225, fortfarande största flygplanet i världen

Ryska Antonov An-225, fortfarande största flygplanet i världen

SvD har missat lite i artikeln om "världens största flygplan", de glömde ju bort Antonov An-225 som faktiskt är mer än 10 meter längre ...


Den svenska Hannibal Lecter

Den svenska Hannibal Lecter

Jag surfar på Asiens databaser för att hitta några udda nyheter och så finns de här rakt framför mig i Sverige; en 18-åring band ...


Guide: Göra om en skjorta till klänning

Guide: Göra om en skjorta till klänning

Det här är ju fyndigt om man en söndagsmorgon råkar inse att man varit lite för vild dagen innan och råkat slänga iväg sina egna ...


Lika som bär?

Linda Skugge och Michael Jackson, Britney Spears och Smeagol George Bush och Israels försvarsminister Amir Peretz. Birgitta Egerbladh och Anthony Hopkins Lika som bär

Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.

Add to Google

Add to Bloglines
bloglovin

visitor stats

Besöksstatistik för Udda Nyheter med Mickey J Barczyk på SIS-index

Twingly BlogRank

Följ mig på

Senast kommenterat

Mina grejer

Bloggens rivaler

Bloggportaler och annat

R.I.P.

Kategorier

Arkiv månadsvis

Validering

Flöde

Detta verk av Udda Nyheter är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.
Webbsidan drivs med hjälp av bloggverktyget Wordpress.
2005-2011 Udda Nyheter med Mickey J Barczyk.
Nöje och Underhållning Bloggar.Topplista.se Populära bloggar Creeper MediaCreeper