Udda Nyheter med Mickey J Barczyk: nyheter, vetenskap och forskning samt information.
HEM | NYHETER | ICKENYHETER | FORSKNING | KULTUR & NÖJE | PERSONLIGT | kontakt | foobloggen | bloggportalen.serss

Arkiv för February, 2011

Londonbutik säljer glass gjord på mänsklig mjölk

Baby Gaga glass, Photo: ZUMA Press
Bild: Baby Gaga glassen. De kanske kan använda mina avklippta tånaglar som strössel? Photo: ZUMA Press

För en glassbutik i London var det inte tillräckligt med att sälja ekologiska glassar, de valde att gå ett steg längre genom att anställa 15 kvinnor som sitter och trycker tutte hela dagen för att ge mjölk åt glassmaskinen. Glassen som de kallar för Baby Gaga säljs för 14 pund, ca 150 kronor. Det framgår inte om syskon till de mjölkade kvinnorna får lov att köpa glassen.

Det här ser jag som en civiliserad form av kannibalism men det kanske får vara så att jag får vänja mig åter vid bröstmjölk, kineserna har nämligen genmodifierat ett par kor så att deras mjölk liknar mänsklig modersmjölk, alltså innehåller mänskliga gener. De kinesiska forskarna menar att den mänskliga modersmjölken från korna är hälsosammare och nyttigare än vanlig mjölk.

Uppdatering: Myndigheterna i London har förbjudit butiken att producera glassen i fråga genom att förbjuda dem hantering av mänskliga ämnen som mat.

Diskutera(8)

Här är låtarna från Melodifestivalen och ESC 2011!

Linda Pritchard, fot: SVT

Deltävlingarna är nu över och låtarna har börjat släppas på Spotify. Ganska skönt att få sluta trixa med Piratebay för att lyssna på sina favoriter. Bloggaren Jerry, som är en schlageranhängare till tusen, har satt upp en helt komplett spotifylista med låtarna som deltog i tävlingen (en låt fattas i skrivandets stund).

Jerry har också en spotifylista med låtar från andra europeiska länder som är klara för Eurovision Song Contest 2011, och som trogen låtschlagare kommer han att hålla dem uppdaterade. Det har han lovat. Det är bara till att prenumerera alltså.

Mina personliga svenska favoriter är Linda Pritchard (bild) med låten Live och Loreen med sin My heart is Refusing me. När det gäller de övriga ländernas bidrag så är det bara Nadine Beiler men låten The Secret is Love som tilltalar än så länge. Nadine Beiler sjunger för Österrike.

Uppdatering: Svenska melodifestivalens deltävlingar finns också numera som video på svtplay till och med 12:e april 2011.

Diskutera(4)

Morfar är redo för disco!

Diskutera(0)

Dresserade akvariefiskar upprör Kineser

Fu Yandong visar upp sina fiskar. fot: news.xin.msn.com

Illusionisten Fu Yandong kan få sina akvariefiskarna att simma synkroniserat på hans befallning, leda dem hit och dit som ett par får. Ungefär vad amerikanerna försökt att göra med havsfiskar – så att de simmar in i näten på befallning.

Det sensationella kinesiska tricket med akvariefiskarna har fått stor uppmärksamhet i Kina, inte minst eftersom det sågs av hundratals miljoner kineser under ett teveframträdande.

Men när kinesiska djurrättsaktivister började fundera kring hur hur den kinesiska illusionisten kunde få akvariefiskarna att simma synkroniserat blev det stopp i karriären som guldfisktämjare. Hela 53 djurrättsorganisationer har hört av sig till tevebolagen och mediebolagen har nu fått ge sig efter kritiken: inga fler dresserade akvariefiskar kommer att visas någonsin (buu!).

Man menar från aktivisternas sida att Fu Yandong måste ha matat fiskarna med magneter eller satt in implantat i dem och på så sätt kunnat styra dem. Konstnären själv vägrar avslöja hur tricket går till men har uppgett att hans akvariefiskar må bra.

Guldfisktämjarens konster kan ni se i filmen nedan:


Uppdatering: Tydligen behövs det inga magneter för att dressera en akvariefisk i balettdans… eller lära den spela fotboll. Enda man behöver är lite fisksnacks och ett par redskap.

Diskutera(6)

Gaddafis 5 otroligt roliga kommentarer under talet

Många utstrålar en enorm humor för att charma omgivningen när de blir nervösa eller pressade. Jag är själv en sådan person – det är därför damerna alltid har ett leende på läpparna när de sig mig nakna. Tror jag. Gaddafi visar sig också ha sådana egenskaper; skämtar gärna i panik för att rädda situationen. Här är hans 5 torra skämt under “talet till nationen” som han gett ett par under de senaste dagarna.

Muhammar Gaddafi

 • När diktatorn ser att folket inte ser upp till hans utomordentliga utveckling av landet påpekar han det självklara:
 • - Om det inte vore för elektriciteten, skulle vi fått titta på TV i mörkret.

 • Gaddafi anmärker att endast två situationer kan leda till hans abdikering:
 • - Jag stannar i Libyen tills jag dör eller tills Gud låter mig leva.

 • Gaddafi gillar demokrati. Frihetens frukter är tillåtna enligt Gaddafi, med modifiering:
 • - Protestera hur ni än vill, men håll er borta från gator och torg!

 • Gaddafi också pro-Internet vilket han inte tänker stänga ner:
 • - Jag är inte en sådan diktator som tänker stänga ner Internet eller Facebook. Jag tänker endast fängsla dem som loggar in.

 • Något som Libyen är känd för är kvotering, en särbehandling som generalen själv förklarar innebörden av med en enorm precision:
 • - Kvinnan har rätten att starta i valen, oavsett om hon är man eller kvinna.

  Missa inte: Gaddafi som modelejon

  Ping: GP GP SVD SVD DN DN DN HD SK SK

  Diskutera(4)

  Gamla gubbar fäktas med lasersvärd

  Stjärnornas krig – traktorimperiet slår tillbaka.


  Diskutera(0)

  Putin som du aldrig sett honom förut: skrattandes

  Vladimir Putin ser vi sällan med ett äkta leende på läpparna, och det är ju inte så konstigt visar det sig; en påg med ett sådant roat ansiktsuttryck kan väl inte under några som helst omständigheter kalla sig själv för en tuffing.
  Hans mamma tycker att han är jättesöt dock.

  En skrattande Vladimir Putin, foto: AP
  Foto: AP

  Diskutera(0)

  Topp10-lista på dagens mest lästa inlägg

  Testar en ny form av autogenererad lista.

  Penisens medelstorlek

  Penisens medelstorlek

  Jag har en fetisch. Sedan ett par veckor tillbaka har jag börjat läsa aftonbladet och expressens ”Fråga sexologen”. Många frågor och svar är intressanta, vissa ...


  Världens största tal

  Världens största tal

  Uppdaterat. Dina barn tycker att du är en Gud bara därför att du vet varför himlen är blå, men känner du till det största matematiska ...


  Top 20 av världens bästa gitarrsolon

  Top 20 av världens bästa gitarrsolon

  Magasinet Guitar World har publicerat en topp 100-lista med världens bästa gitarrsolon och hela listan kan hittas här. På toppen av listan påträffas Jimmy Page ...


  Topp10-lista på världens mest konstiga fiskar

  Topp10-lista på världens mest konstiga fiskar

  Skåningen Kjell Persson hade lyckats med konsten att fiska upp en ovanlig fisk, med svenska mått räknat - han hade nämligen hittat en orange Större ...


  Tibetansk Mastiff, 100-kiloshund värd miljoner

  Tibetansk Mastiff, 100-kiloshund värd miljoner

  Tibetansk Mastiff, fot. Henry Chen Jag skulle vilja se spinkiga Paris Hilton bära runt den här rasen i sin Louis Vuitton-väska. Hunden som bara för några ...


  Eftersom jag har en fetish för Koreansk pop…

  Eftersom jag har en fetish för Koreansk pop…

  ...så bjuder jag er på den senaste video-hitten från youtube. Rock on bejbe!


  Spammare använder captcha för att komma förbi spamfiltret

  Spammare använder captcha för att komma förbi spamfiltret

  Vilken härlig idé spammarna har fått, att använda säkerhetsverktyget captcha för att lura spamfiltret. Fick ett spammail idag i form av en bild, bilden var ...


  I vilka länder bor det flest muslimer?

  I vilka länder bor det flest muslimer?

  Var fjärde människa på jorden är muslim visar nu studie. Det är fler än väntat. För 3 år sedan var bara 19.2 procent av världens ...


  Världens godaste pizzadeg och pizzasås: recept

  Världens godaste pizzadeg och pizzasås: recept

  [st height=294] Efter månader av experiment, forskning och research (på riktigt) har jag äntligen lyckats att hitta det perfekt receptet på en pizzadeg för hemmabakning i ...


  Onyttig information om spermiers konsistens

  Onyttig information om spermiers konsistens

  Ibland dyker konstiga frågor upp i ens huvud, ibland ser man inte själv frågorna förens någon annan påpekar det. För ett väldigt bra tag ...


  Lika som bär?

  Linda Skugge och Michael Jackson, Britney Spears och Smeagol George Bush och Israels försvarsminister Amir Peretz. Birgitta Egerbladh och Anthony Hopkins Lika som bär

  Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.

  Add to Google

  Add to Bloglines
  bloglovin

  visitor stats

  Besöksstatistik för Udda Nyheter med Mickey J Barczyk på SIS-index

  Twingly BlogRank

  Följ mig på

  Senast kommenterat

  Mina grejer

  Bloggens rivaler

  Bloggportaler och annat

  R.I.P.

  Kategorier

  Arkiv månadsvis

  Validering

  Flöde

  Detta verk av Udda Nyheter är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.
  Webbsidan drivs med hjälp av bloggverktyget Wordpress.
  2005-2011 Udda Nyheter med Mickey J Barczyk.
  Nöje och Underhållning Bloggar.Topplista.se Populära bloggar Creeper MediaCreeper