Udda Nyheter med Mickey J Barczyk: nyheter, vetenskap och forskning samt information.
HEM | NYHETER | ICKENYHETER | FORSKNING | KULTUR & NÖJE | PERSONLIGT | kontakt | foobloggen | bloggportalen.serss

Arkiv för October, 2009

Inbrottstjuvarna lyckades inte att dölja sina ansikten

Matthew Allan McNelly och Joey Lee Miller. FOTO: Polisen, Carroll, Iowa, USA.

USA. Matthew Allan McNelly, 23, och Joey Lee Miller, 20 försökte bryta sig in i en lägenheten men blev ivägskrämda av en granne. Dessa två mästertjuvar körde iväg i en bil som polisen senare stoppade och identifierade männen då dessa smartskallar inte lyckades att ta av sig sina enormt uppfinningsrika ansiktsmasker i tid. Doh!

Diskutera(25)

Bin, de nya polishundarna

polisbi

Tullen och vaktpersonalen på flygplatsen kommer med största sannolikhet inte längre använda knark och bombhundar för att sniffa igenom dina väskor, istället kommer denna tjänst att tas över av insekter, bin svd knarkbin och bombbin.

Det har visat sig att bina är väldigt lätta att träna för detta ändamål, och rymmer inte så stor plats heller. Själva apparaten, Vasor136, är inte större än en handhållen damsugare och rymmer en styrka på 36 bin. Apparaten rymmer 6 olika kassetter med 6 bi vardera.

bombbiAtt träna dessa bin till att känna igen olika ämnen handlar i princip om samma metod som när Pavlov tränade sina hundar att dregla. Innan hundarna serverades mat ringde han i en klocka, och därefter varje gång hundarna hörde en klocka började de dregla då de trodde att maten är på väg.

Samma princip gäller med bina. Men istället för ringande klockor används då lukten av ett ämne, TNT, knark, eller något annat. I binas fall räcker det att träna dem 4-5 gånger, sen reagerar de som forskarna vill. Bina dreglar inte, istället sticker de ut sin tunga i ett speciellt hål som registrerar aktiviteten.

I framtiden lär man även kunna använda dess insekter i sjukhusen och läkarmottagningar för att lukta till sig olika sjukdomar. Men också av byggjobbare som söker efter svamp i byggnader mm. [Källa .1.2.]

Foto: Louise Murray/Rex Features

Diskutera(8)

Död kropp ingen Halloween-utsmyckning

mjb-halloween

Mostafa Mahmoud Zayed i USA blev trött på livet; han gick ut på balkongen, satte sig i en stol, siktade skjutvapnet mot ögat och tog sitt liv med ett skott. Det måste ha sett äkta ut för gannarna trodde att det var utsmyckning inför Halloween, det var därför de inte ringde polisen berättar de uppmärksamma grannarna för LA Times. Först efter 5 dagar upptäckte man att den döda gubben var på riktigt och tillkallade myndigheterna.

Mustafas självmord har inte stämplats som ett terroristdåd.

Diskutera(7)

Att inte vaccinera sig, för immuniteten i framtiden

Världens politiker tar svininfluensan på allvar, men hur kan de inte göra det när gammelmedia vill sälja tidningar, och vad säljer bättre än rädsla, ovisshet och döden? Som politiker måste man ju agera om man inte vill förlora framtida val.

Jag är övertygad att vi inte skulle haft sådan hysteri kring pandemin om inte media vridit och vänt på influensan som härjar.

För vad jag förstått så är svininfluensan mildare än den vanliga influensan. Skillnaden är, enligt WHO, att svininfluensan sprids snabbare vilket gör att fler människor i världen drabbas. Detta leder till att fler människor kan dö av den nya influensan trotts att den rent procentuellt skördar färre liv per smittad invånare.

Den vanliga årsinfluensan dödar mellan 1’500 till 3’000 personer i Sverige, beroende på år, det är typ 5 personer per dag. Den vanliga årsinfluensan är också en sådan hemsk grej som epidemi – och återkommer varje år i ny form och är faktiskt den vanligaste dödsorsaken vi har i Sverige. Och varje år måste man vaccinera sig på nytt om man är orolig för döden.

Globalt skördad influensa mellan 250’000 till 500’000 liv per år (fler dör dock av svält). Svininfluensan har hittills skördat 5’850 liv världen över varav ca hälften av dessa dödsfall kommer från Sydamerika. I Europa har 274 dött av samma influensa och i USA ca 1000 pers. (källa ECDC, oktober 26).

Media har på senare tid försöker få vaccinet mot svininfluensan att se farlig ut så att vi ska sväva i okunskap vad vi bör göra härnäst – och media levererar så klart sådana artiklar dag efter dag för att “hjälpa oss” att förstå.

Men vaccinet är inte farligt.

I Sverige har den visserligen dödat ett par gamlingar och i andra länder har friska, vältränade ungdomar dött eller blivit förlamade, men rent statistisk är är vaccinet varken farligare eller mildare än det vanliga vaccinet mot årsinfluensan. 7 pers per 100 000 vaccinerade kommer att få allvarliga biverkningar av båda vaccin.

Grejen är att eftersom det är så många som vaccineras så blir det många drabbade, och det får man räkna med, men statistiskt sätt är alltså är vaccinet inte farligare än vaccinet mot den vanliga influensan.

Vaccin mot influensa skyddar endast till 40-70 procent enligt en undersökning gjord i bla Holland, och andra undersökningar pekar mot samma siffror. Den breda procentsatsen beror på hur stark grundimmunitet den smittade personen har. Och grundimmuniteten är allt, speciellt om man räknar med att bli gammal och inte vara beroende av hur skickliga läkeföretagen är på att pricka rätt på epidemivirusets antigenstruktur.

Om man följ nyhetsrapporteringen så har man kunna läsa att den äldre friska befolkningen kan vara immun mot svininfluensan eftersom de har utvecklat en stark grundimmunitet genom åren. En sådan immunitet vill jag ha, och det får man inte av vaccinet vad jag läst mig till. E220 i maten hjälper inte heller till.

Svininfluensan är inte farligare än den vanliga influensan, för oss i Sverige är svininfluensan en helt vanlig årsinfluensa fast den har bara ett tufft namn.

Finns egentligen ingen mening med vaccinering, tvärt om – missar man eventuellt möjligheten att utveckla en stark grundimmunitet för framtidens behov och samtidigt ger man svininfluensan anledning att mutera. För vaccinet stoppar inte mutationen, tvärt om, den framhäver den.

Låter vi svininfluensan ha sin gång så har den ju ingen anledning att mutera förrän den verkligen måste och då har vi ju redan utvecklat en naturlig immunitet som skyddar oss från döden från den nya varianten. Och media. Och nästa års hysteri och massvaccination på nytt.

Svinigt i media: syd ab ab svd dn ab ab ab ab ab dn dn dn svd svd hd hd hd hd hd hd syd syd

Diskutera(11)

Google Wave invites – någon som vill ha?

Säg hur awsome jag är och så får du en invite.
Fyll bara i rätt e-post när du kommenterar.

Notering: Invites i Google Waves fall innebär att du knuffas upp i deras väntelista. Samla därför så många invites du bara kan.

Diskutera(65)

Vad varje bil behöver: läder från en val-snopp

Dartz-Prombron

Världens dyraste stadsjeep, Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition, görs av ryssarna och bilen kostar ca 1 miljon euro.

Bilen är skottsäker och ska även klara av raket- och granatattacker. Dartz Prombron har guldbeklädda fönsterrutor – som är 7 centimeter tjocka – och sätena är klädda i läder skuret ifrån flera 2,4 meters lång val-snoppar. Snacka om penisförlängare.

valsnoppDiamanter och värdefulla stenar finns också här och där så klart så att du inte känner dig blåst.

Och eftersom bilen är av ett ryskt märke så ingår 3 flaskor av världens dyraste vodka, den rysska Russo-Baltique, när du köper fordonet. Bara vodkan är värd 3 miljoner euro. Bra deal alltså.

PS: Världens största testikel tillhör blåvalen och väger ca 500 kilo.

Diskutera(8)

Evolutionen fortsätter: kvinnor blir kortare och tyngre

Dagens lätta kvinnor

Trotts medicinska framsteg fortsätter det naturliga urvalet (naturlig strävan efter en framgångsrik fortplantning) hos människan. Enligt en grupp forskare från Yale, USA, så blir kvinnorna kortare och fetare men lär också ha lägre kolesterolvärde och blodtryck i framtiden.

2238 kvinnor fick agera testkaniner under året 1948, nu har man jämfört deras data mot deras barn och barnbarns uppgifter, men också mot andra kvinnor i en och samma stad. Sammanlagt har över 14000 kvinnor ingått i studien.

Resultatet i forskningen har lett till beräkningar som visar att om 10 generationer, år 2409, så kommer en genomsnittskvinna vara 2 centimeter kortare och väga ett kilo extra. Samtidigt så kommer puberteten 1 månad tidigare och klimakteriestadiet skjuts fram 30 dagar.

Forskarna är osäkra på varför människan fortfarande utvecklas enligt det naturliga urvalet men huvudforskaren Stephen Stearns, gissar på att det är en genetisk klocka som fortfarande tickar och de gener som naturen anser sig vara bäst lämpade för framgångsrik fortplantning per automatik skickas över till nästa generation. Hur många barn som föds och vilka utav dem överlever har ingen eller liten påverkan på det naturliga urvalet.

Jag kan ju bara spekulera, men jag gissar på att många män lär bli singlar i en värld där knubbiga dvärgar regerar.

fot. sxc.hu

Diskutera(5)

Topp10-lista på dagens mest lästa inlägg

Testar en ny form av autogenererad lista.

Världens största hund – 115kg tung, 110 cm hög och 2,2 meter lång

Världens största hund – 115kg tung, 110 cm hög och 2,2 meter lång

Vi har sett dem förr. Världens största hundar. Men nu få vi inte endast se dagens världens största hund, men också världens största hund - ...


Penisens medelstorlek

Penisens medelstorlek

Jag har en fetisch. Sedan ett par veckor tillbaka har jag börjat läsa aftonbladet och expressens ”Fråga sexologen”. Många frågor och svar är intressanta, vissa ...


Topp10-lista på världens mest konstiga fiskar

Topp10-lista på världens mest konstiga fiskar

Skåningen Kjell Persson hade lyckats med konsten att fiska upp en ovanlig fisk, med svenska mått räknat - han hade nämligen hittat en orange Större ...


Fredagsfräckisar, 89 fräcka synvillor

Fredagsfräckisar, 89 fräcka synvillor

Bilderna kan ta en bra tid att ladda fram. Andra bloggar om: synvillor


Polen på väg att få sin tredje nationaldag

Polen på väg att få sin tredje nationaldag

Patriotism och polacker är nog för en svensk något svårt att förstå. Känslan förstår jag inte själv även om jag växte upp där tills jag ...


Top 20 av världens bästa gitarrsolon

Top 20 av världens bästa gitarrsolon

Magasinet Guitar World har publicerat en topp 100-lista med världens bästa gitarrsolon och hela listan kan hittas här. På toppen av listan påträffas Jimmy Page ...


Lördagskatten, 131 roliga kattbilder

Lördagskatten, 131 roliga kattbilder

Min blogg-groupie diggar katter. Detta inlägg är tillägnad henne och hennes fetish. Hit kan hon gå när hon känner sig deppad :) Min första smilis i ett ...


Forskare fascinerad över en stor penis

Forskare fascinerad över en stor penis

Blåvalen har den största penisen i världen, men här ovan är det en pottvalspenis som forskaren i videon ovan tar och tafsar fascinerat på. Den ...


Världens godaste pizzadeg och pizzasås: recept

Världens godaste pizzadeg och pizzasås: recept

[st height=294] Efter månader av experiment, forskning och research (på riktigt) har jag äntligen lyckats att hitta det perfekt receptet på en pizzadeg för hemmabakning i ...


16-åring tokrunkade sig själv till döds

16-åring tokrunkade sig själv till döds

Runkdöden har skördat sitt första offer i Brasilien, landet som gav oss 2 girls 1 cup. Där miste en 16-åring livet efter att ha tokrunkat ...


Lika som bär?

Linda Skugge och Michael Jackson, Britney Spears och Smeagol George Bush och Israels försvarsminister Amir Peretz. Birgitta Egerbladh och Anthony Hopkins Lika som bär

Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.

Add to Google

Add to Bloglines
bloglovin

visitor stats

Besöksstatistik för Udda Nyheter med Mickey J Barczyk på SIS-index

Twingly BlogRank

Följ mig på

Senast kommenterat

Mina grejer

Bloggens rivaler

Bloggportaler och annat

R.I.P.

Kategorier

Arkiv månadsvis

Validering

Flöde

Detta verk av Udda Nyheter är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.
Webbsidan drivs med hjälp av bloggverktyget Wordpress.
2005-2011 Udda Nyheter med Mickey J Barczyk.
Nöje och Underhållning Bloggar.Topplista.se Populära bloggar Creeper MediaCreeper