Udda Nyheter med Mickey J Barczyk: nyheter, vetenskap och forskning samt information.
HEM | NYHETER | ICKENYHETER | FORSKNING | KULTUR & NÖJE | PERSONLIGT | kontakt | foobloggen | bloggportalen.serss

Arkiv för August, 2008

Cher som Catwoman i nästa Batman-film

Cher som kattkvinna, fot: cherworld.com

Cher som kattkvinna, fot: cherworld.com

I nästa Batman-film, The Caped Crusader, får Christian Bale, Johnny Depp och Philip Seymour Hoffman se Cher som sin arbetskompis, hon ska nämligen högst troligt spela Catwoman, en sexig bov som skuttar omkring iklädd i svart latex.

Tidigare spelades Catwoman av Michelle Pfeiffer och Halle Berry.

Cher i läder har vi sett förr, men frågan är hur det ligger till med vigheten hos den 62-åriga kvinnan. Kommer vi få läsa om benbrott och sprickor i bäcken framöver?

Diskutera(62)

Lite hightech grejer för er som följer bloggen min

Webbhotellet har problem och servern går ner lite då och då, känns som om bloggen är uppe lika mycket som den är nere. Det suger och jag letar efter lösningar för att flytta tjohejset till ett mer stabilt företag. Bara så ni vet, jag har alltså inga planer på att sluta blogga.

Om ni kommenterar på bloggen (och andra bloggar) så fixa gärna ett konto på gravatar.com, det tar bara någon minut, i gengäld får man en bild presenterad när man kommenterar på bloggar (och på vissa europeiska nyhetssajter). Det blir lite mer personligt då.

Ni kan nu påverka innehållet på min blogg genom att tycka till kring artiklarna, det görs bäst med hjälp av att klicka på stjärnorna som finns i dagsläget under varje artikel. Sådan “röstning” hjälper mig att känna av vad som är intressant och vad som inte är det. Var inte skygga.

Diskutera(12)

32% av kvinnorna köper hellre kläder än mat

Bordet används inte till för att äta på, om kvinnan får bestämma. Fot: kk+/flickr

Bordet används inte till för att äta på, om kvinnan får bestämma. Fot: kk+/flickr

Skillnaden mellan man och kvinna är ganska glasklar, vi män lever för mat, öl, sport och sex medan kvinnan… tja, det blir inget riktigt liv i en kvinna förrän hon har köpt sig sin första Gucci-väska.

Enligt en undersökning i England så spenderar 49 procent av britterna mer pengar på kläder och relaterade artiklar än på mat och 18 procent av de tillfrågade lägger mer än halva lönen på att klä kroppen med materiella ting.

32 procent av Englands kvinnliga befolkning är så modeberoende att de erkänner att de hellre prioriterar sina pengar på nya kläder än att fylla sina magar med mums vid kärva tider. Och så sitter jag och undrar varför 32 procent av männen slår sina fruar…

Diskutera(11)

Den svenska Hannibal Lecter

Hannibal Lecter Jag surfar på Asiens databaser för att hitta några udda nyheter och så finns de här rakt framför mig i Sverige; en 18-åring band sin flickvän i sin lägenhet och högg tummen av henne, sög av den och därefter tvingade han sin 16-åriga vän att äta upp den.

Tjejens blödning stoppade han genom att bränna såret med en cigarettändare.

Det är fan riktigt sjukt. Något annat som är lite sjukt och relaterat, dock inte så varmblodigt, är japanernas innovativa sätt att åtnjuta en middag.

I Japan finns en sorts ovanlig tradition kallad nyotaimori. Traditionen går ut på att man äter sashimi eller sushi som ligger serverad på en naken kvinnas kropp.

Denna variant av middag finns för kvinnor också, då ligger det en naken hane på bordet. Det gäller då att inte bli lurad vad som är en filérulle och vad som någonting annat, uh.

Japanerna har dock numera gått ett steg längre, av någon anledning så finns det ätbara människodockor. Dockorna läggs på bordet och så får gästerna skära sig in i dockan och äta det ätbara innehållet. Innehållet i dockan är ganska realistiskt och det kommer även blod när du skär första snittet.

Diskutera(12)

Därför blev människor till människor

Evolution: Människan, bild: britannica.com

Evolution: Människan, bild: britannica.com

Vi har två teorier om hur människan kom till, den religiösa versionen och så den vetenskapliga. Även om man är djupt troende och tror på att jorden är yngre än 10000 år så kan det ändå vara intressant att känna till vad forskarna kommer fram till genom sina studier. Själv tror jag att jag är pandeist, ibland deist – det skiftar beroende hur långt jag kommit i mina tankegångar.

Neandertalare, fot: britannica.com Människor och aporna härstammar från människoaporna enligt evolutionsteorin, någon gång för 55 till 90 miljoner år sedan splittrades en art och blev till flera. De utvecklades och fortsatte att splittras, och utav hela klungan blev vi till och ett par apor.

Varför blev just människor till människor då?

Vad som gör människan unikt från andra djur är inte intelligensen, att vi har känslor, kultur, kommunikation, att förstår grammatik, att vi krigar, dödar för njutningen skull eller att vi kan förutspå saker och ting etc. Dessa egenskaper har nämligen andra djur också.

Det som skiljer oss från andra djur är våra magar, våra magar är nämligen mindre än våra hjärnor. Apornas magar är stora medan hjärnan är liten. Dessa två egenskaper är också svaret på varför människor är människor och inte apor.

Teorin är att vår hjärna började växa efter att vi började tillaga vårt kött ovan öppen eld. Tillagat kött är nämligen lättare att hämta näring ur, det krävs 12,5 procent mindre energi att smälta tillagat kött än rått kött. Och så får man ut 20-40 procent mer kalorier om köttet är tillagat.

Eftersom magen och hjärnor kräver ungefär lika mycket energi att driva svarade evolutionen med att krympa magen och överskottsenergin gick till hjärnan så att den kunde utvecklas. Det är med andra ord tack vore våra magar som vi människor kan kalla oss för människor idag.

Diskutera(7)

Damernas bordtennis ska bli lite mer sexigt säger ITTF

Yotsumoto Naomi, Japansk bordtennisspelare

Yotsumoto Naomi, japansk bordtennisspelarska.

Det Internationella bordtennisförbundet (ITTF) ser med onda ögat på hur publiken sviker bordtennismatcherna mellan damerna under de Olympiska spelen, därför föreslås nu små ändringar i klädseln.

Bordtennis, förslag på nya kläder, fot: ittf.com Bort med de klassiska shortsen med hängröv och fram med minikjolarna, på så sätt blir det inte bara komfortabelt men också stiligt menar viceordförande Claude Bergeret.

En japansk bordtennisspelarska är dock före i tiden, Yotsumoto Naomi har sedan länge kombinerat sport och mode vilket ni kan se på bilden ovan. Och är det verkligen fel för att rädda damidrotten?

En sak jag inte fattar är att feminister klagar på att ingen tittar på och bevakar damsporten. När publik uteblir blir det ju därmed inte heller någon mediebevakning. Det säger ju säg självt.

Exempelvis så består inte ett herrfotbollslag av 11 killar, några utbytare, tränare och agenter. Publiken är en del av laget. Ingen publik, inget lag. Herrlagen är större än damlagen, därför ska herrsporten ha mer utrymme i massmedia och övriga organ.

Bara därför att vi har en liten andel invandrare i Sverige betyder det inte att det vi ska sträva efter att hälften av våra politiker ska ha invandrarbakgrund.

Vi män tittar på när män spelar, då får ju kvinnor ta och titta på när kvinnor spelar om de så vill för att bekämpa orättvisan. Det är ju ingen som hindrar kvinnor att gå på damfotboll. Men majoriteten av damerna hänger ju i dambutiken istället för att se på sport. Då är det ju inte så konstigt att sporten är mansdominerat och klädesbutiker kvinnodominerat.

Bordtennis, förslag på kläder. fot: ittf.com För att rädda damsporten får man ta till drastiska åtgärder som gör att vi män dras till publiken, för den kvinnliga publiken sviker feministerna ju. Då blir det så att man får locka med idrottarna än själva sporten eftersom…

Kvinnor springer inte snabbare än män, kvinnor cyklar inte snabbare än män, kvinnor simmar inte snabbare än män, kvinnor är inte starkare än män och kvinnor tål inte mer stryk än vad män gör.

Däremot har kvinnor kurvor som män inte har. Det är det enda kort kvinnor kan locka oss män med i de sporter där män har fysiska fördelar. Så är det och så kommer det alltid att bli eftersom damerna kommer alltid att bli ett B-lag, presterandemässigt, i dessa sporter.

När jag ändå är igång, jag fattar inte varför kvinnor och män delas upp under OS i skytte, lerduveskytte, pilbågsskytte och såna sporter där ingen speciell fysik krävs. Det är för mig ofattbart… att såna ointressanta sporter ska få dubbelt så mycket TV-tid än vad det egentligen behövs.

Diskutera(9)

Lika som bär: Phillips Idowu

Den engelska OS-deltagaren Phillips Idowu som tävlar i tresteg ser ut som en tomte med sitt röda hår och vita pannband. Det är ingen nyhet, bara en observation.

Phillips Idowu, lika som bär

Diskutera(1)

Topp10-lista på dagens mest lästa inlägg

Testar en ny form av autogenererad lista.

En turk blir världens längsta man

En turk blir världens längsta man

Sultan Kosen, som kommer från staden Mardin i östra Turkiet kröntes officiellt som världens längsta man under torsdagen efter hans ukrainska rival, Leonid Stadnyk, ...


Är Sverige redo för Miss Bimbo?

Är Sverige redo för Miss Bimbo?

Killar leker banditer, tjejer leker bimbos. Om våra svenska "modebloggar" sticker folk i ögonen så kommer Miss Bimbo att ge dem åderbrock i tarmkanalen; Miss ...


Glamourbloggen för män: bordsdekoration vid datorn

Glamourbloggen för män: bordsdekoration vid datorn

Alla glamourmedvetna män som spenderar sin högst glamourösa tid vid datorn för att bedriva digitalt social kontakt via msn för att uppnå nirvana, vet att ...


Växterna som käkar råttor till middag

Växterna som käkar råttor till middag

En ny köttätande växt som mumsar råttor, fåglar och insekter har upptäckts nyligen i Filippinerna. Växten som hittats sägs vara den största av alla köttätande ...


Slappa skinkor en hälsofara

Slappa skinkor en hälsofara

Mina ballar är så slappa att jag inte har något kontroll över dem länge. Varje gång jag vill möga mig måste jag använda händerna för ...


Du vet att du är i Helsingborg när…

Du vet att du är i Helsingborg när…

Snön på hustaken lyser med sin frånvaro, medan husväggarna som en gång var av röd tegel är vitklädda. Härligt som fan med friska vindar. För ...


Måste.. motstå.. frestelsen.. att lägga ut.. den här.. gulliga.. kattungen ♥

Måste.. motstå.. frestelsen.. att lägga ut.. den här.. gulliga.. kattungen ♥

Mickeys Brain: Mission failed. Restart the cat fire wall. Reinstall new version of dog lover app. Erase the knowledge of creating ♥ signs.


Studenten Helsingborg 2008: foto & länkar

Studenten Helsingborg 2008: foto & länkar

Notering: Drygt 100 bilder från studenten i Helsingborg efter texten och länkarna. Studenten, den gladaste festen Helsingborg får skåda under året gick av stapeln igår och ...


Topp10-lista på världens mest konstiga fiskar

Topp10-lista på världens mest konstiga fiskar

Skåningen Kjell Persson hade lyckats med konsten att fiska upp en ovanlig fisk, med svenska mått räknat - han hade nämligen hittat en orange Större ...


Kina: köper döda flugor för hygienens skull

Kina: köper döda flugor för hygienens skull

I juli gick projektet igång där makthavarna i staden Luoyang i Kina betalar stadsborna för döda flugor. Tanken är att förbättra hygienen och miljön i ...


Lika som bär?

Linda Skugge och Michael Jackson, Britney Spears och Smeagol George Bush och Israels försvarsminister Amir Peretz. Birgitta Egerbladh och Anthony Hopkins Lika som bär

Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.

Add to Google

Add to Bloglines
bloglovin

visitor stats

Besöksstatistik för Udda Nyheter med Mickey J Barczyk på SIS-index

Twingly BlogRank

Följ mig på

Senast kommenterat

Mina grejer

Bloggens rivaler

Bloggportaler och annat

R.I.P.

Kategorier

Arkiv månadsvis

Validering

Flöde

Detta verk av Udda Nyheter är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.
Webbsidan drivs med hjälp av bloggverktyget Wordpress.
2005-2011 Udda Nyheter med Mickey J Barczyk.
Nöje och Underhållning Bloggar.Topplista.se Populära bloggar Creeper MediaCreeper