Udda Nyheter med Mickey J Barczyk: nyheter, vetenskap och forskning samt information.
HEM | NYHETER | ICKENYHETER | FORSKNING | KULTUR & NÖJE | PERSONLIGT | kontakt | foobloggen | bloggportalen.serss

Arkiv för April, 2008

Någon spelar dart med duvorna i Seattle

duva

Duva på maskerad utklädd till indian? Nä, någon eller några har skjutit med pilar på Seattles duvor, rapporterar National Geographics. Tre olika duvor har setts flyga omkring med en pil i huvudet. Vad som är intressant tycker jag att en duva kan faktiskt leva med en pil som den fått genomborrad genom hjärnan. Jag tror att vi kan härmed konstatera att duvor härstammar från yttre rymden.

Diskutera(8)

Iran förklarar krig mot Barbie

Barbie dockor

Iranska myndigheter har börjat åter oroa sig över mängden västerländska leksaker som man anser sig ha dåligt inflytande över den muslimska kulturen, leksaker som hör till är Barbie, Batman, Spindelmannen och exempelvis Harry Potter.

Trots att det är lagligt med försäljning av sådana leksaker sker det emellanåt åtgärder; år 2002 gick Iranska myndigheter in på marknaden för att konfiskera alla Barbie-dockor från butiker.

Men vi behöver inte vara oroade, Iran har nämligen ett komplement till Barbie: tvillingarna Dara och Sara. Om jag får tycka så är Dara och Sara mer prisvärda, man får liksom mer kläder på köpet.

Diskutera(4)

Det finns tyckare och så finns det tryckare

Jag är lite överraskad över att de faktiskt fick in alla. Riktigt överraskad. Efter liten koll på Youtube så är det här inte en engångsföreteelse, såna tryckjobb är tydligen vanligt i Japans tågstationer och tunnelbanor. (via).

PS: Missa inte denna roliga historien från livet: Glömska

Diskutera(4)

Florida förbjuder hängande testiklar på bilar

TestiklarTestiklar av plast hängande på bilar är av någon anledning en populär grej hos trailer-trash-sällskapet i USA som tills nyligen kunnat pungkulsförlänga sina stora truckar, men nu ska testiklarna ryckas bort.

Cary Baker, en vapenhandlare till vardags, ansåg nämligen att dinglande testiklar var en förargelseväckande handling fick domstolen i delstaten att ta tag i godispåsen; beslutet om att förbjuda pungkulor som dekoration föll efter en debatt om frihet och demokrati. Såklart.

Diskutera(4)

Twitter räddar student ur fängelse: Egypten

James Karl Buck, twitter James Karl Buck arresterades i samband med en protest mot regeringen i Egypten, han använde då mobilen för att sända ett enda ord till sin microblogg som han har hos Twitter: Arresterad.

Hans vänner och bekanta från USA och landet han befann sig i satte igång ett tilldragande som ledde till att hans högskola ställde upp med juridisk hjälp. En utav grundarna till Twitter berättar att tjänsten har mer och mer börjat användas som SOS-alarm under nödfall och naturkatastrofer.

Fast å andra sidan, hade inte James använt Twitter så hade han inte behövt ropa på hjälp, det var nämligen via Twitter han fick reda på om protesten av valde att delta. Doh!

Diskutera(1)

Cigarettpaket används som bandage i Kina

Rao Jiacang

Rao Jiacang har problem, eftersom han inte längre har råd med en kritisk hjärtoperation har han fått gå ifrån plåsterhuset med ett öppet hål i bröstet. Första operationen skedde 1998 och han blev liggande fram till 2003. Sedan han åter börjat vandra på benen har Rao Jiacang letat efter cigarettpaket för att täpa igen det enorma hålet i väntan på en sponsor. Har de slut på silvertejp i Kina eller?

Diskutera(1)

Penis-stöld i Kongo orsakar kaos i huvudstaden

svart magi

Det här är mer verkligt är effekterna i Harry Potter-filmerna. Polisen i Kinshasa arresterade 13 onda trollkarlar som genom svart magi bland annat stulit och förkrymp penisar. Arresteringen skedde i förebyggande syfte, befolkningen i den 8 miljoner stora staden hade nämligen efter att varningar på lokalradion gick ut, löpt amok i panik och hade avsikt att lyncha alla kända trollkarlar.

Läs mer Diskutera(3)

Topp10-lista på dagens mest lästa inlägg

Testar en ny form av autogenererad lista.

Världens största 3-åring: 60kg

Världens största 3-åring: 60kg

Lue Hao är så tjock att han kan knappt öppna ögonen. foto: Rex Lue Hao från Kina gillar samma saker som andra barn - att leka, ...


Världens största hund – 115kg tung, 110 cm hög och 2,2 meter lång

Världens största hund – 115kg tung, 110 cm hög och 2,2 meter lång

Vi har sett dem förr. Världens största hundar. Men nu få vi inte endast se dagens världens största hund, men också världens största hund - ...


I vilka länder bor det flest muslimer?

I vilka länder bor det flest muslimer?

Var fjärde människa på jorden är muslim visar nu studie. Det är fler än väntat. För 3 år sedan var bara 19.2 procent av världens ...


Här klyver samurajen Isao Machii skottet med sitt svärd

Här klyver samurajen Isao Machii skottet med sitt svärd

Från ca 23 meters håll skjuter en man en kula genom ett luftpistol mot Isao Machii. Kulan färdas i 320 km/h. Isao Machii, som kallas för ...


Så här gör du egen förkylningsmedicin & hostmedicin

Så här gör du egen förkylningsmedicin & hostmedicin

Hemmagjorda läkemedel är det enklaste som finns, och i de flesta fall är det mer effektivt än köpta kemikalier. Med all säkerhet är det i ...


Världens största tal

Världens största tal

Uppdaterat. Dina barn tycker att du är en Gud bara därför att du vet varför himlen är blå, men känner du till det största matematiska ...


Civilkurage? Nja tack! Jag använder nog huvudet.

Civilkurage? Nja tack! Jag använder nog huvudet.

Började fundera om det dära efter att jag läst en blog, att stanna upp och ta plats när något på gatan händer. En kille ...


Lika som bär?

Linda Skugge och Michael Jackson, Britney Spears och Smeagol George Bush och Israels försvarsminister Amir Peretz. Birgitta Egerbladh och Anthony Hopkins Lika som bär

Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.

Add to Google

Add to Bloglines
bloglovin

visitor stats

Besöksstatistik för Udda Nyheter med Mickey J Barczyk på SIS-index

Twingly BlogRank

Följ mig på

Senast kommenterat

Mina grejer

Bloggens rivaler

Bloggportaler och annat

R.I.P.

Kategorier

Arkiv månadsvis

Validering

Flöde

Detta verk av Udda Nyheter är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.
Webbsidan drivs med hjälp av bloggverktyget Wordpress.
2005-2011 Udda Nyheter med Mickey J Barczyk.
Nöje och Underhållning Bloggar.Topplista.se Populära bloggar Creeper MediaCreeper