Udda Nyheter med Mickey J Barczyk: nyheter, vetenskap och forskning samt information.
HEM | NYHETER | ICKENYHETER | FORSKNING | KULTUR & NÖJE | PERSONLIGT | kontakt | foobloggen | bloggportalen.serss

Arkiv för March, 2005

Recension: Hide and Seek (2005)

Hide and Seek Personligen är jag inte någon speciell fan över Thriller-filmer men Hide and Seek var verkligen intressant ur många aspekter. Spänningen fanns där varje minut kort efter själva introduktionen av historien vilket jag tror berodde på att jag inte kunde gissa mig fram till om det var en sciencefiction- eller mer jordnära berättelse vilket fick min fantasi att flöda.

Pappan, skådespelaren Robert De Niro upptäcker att hans nioåriga dotter blir så pass psykiskt sjuk efter sin mors död att hon inte kan skilja på verkligheten; låtsasvännen Charlie dyker upp i bilden.

Filmen utspelar sig i en liten by dit pappan och dottern flyttar för att bearbeta tragedin dom upplevt. Då huset är nyköpt och miljön är helt främmande är det lätt som tittare att börja föreställa sig vem egentligen Charlie kan vara; kan det vara så att flickan verkligen föreställer sig en person eller finns han på riktigt? Spökar det i huset kanske? Fantasin börjar flöda ännu mer efter att pappan vaknar upp tre gånger samma klockslag under nätterna – då blev det verkligen kaos i hjärnan på mig.

I samband med berättelsen, sker det många händelser som gör att ens hår kan resa sig i nacken, inte för alla effekter men på grund av att man inte kan vara helt säker på om flickan kommer bli skadad eller ej, självmant eller av någon annan. Är barn inblandade i en sådan film så blir man extra känslig och påverkad.

Hide and Seek är helt klart en biofilm som man bör se med känsliga personer, god mat efteråt för att diskutera filmen är på sin plats så boka upp din tid korrekt. Vad du än gör så se inte filmen själv! Glöm inte heller att njuta av bakgrundsmusiken, den är verkligen passande i många scener, scener som kanske inte krävde någon egentlig bakgrundsmusik.

Betyg A minus
[IMDb]

Diskutera(0)

Telia dissar äldre

Har tyckt synd om pappan sedan reklamen kom ut på TV där han alltid löjliggörs av sina barn, sonen och dottern. Det tar ju aldrig slut heller, avsnitt efter avsnitt blir han lidande. Jag är 26 år gammal och utan barn, och så kommer det nog att förbli med tanke på vilket familjeliv man kan förvänta sig i framtidens informationssamhälle där barnen kommer att nappa på Telia:s propaganda.

Telia dissar äldre Telia har klart något emot äldre. Familjepappan är bara den senaste mobbningen av gamla. Minns ni reklamen innan familjepappan, reklamen där en äldre man kommer in och frågar efter en specifik grammofonskiva och lyssnar på en svensk hip-hop-låt för att sedan fråga vad ”grymt flo” betyder? Filmen finns att se här [ca 5mb]. Den var för visso rolig men tittandes på en djupare nivå ser man tydligt att Telia dissar äldres förstånd. Är det verkligen så Telia ser äldre? Skumt folk som inte hänger med i tiden, jagar rabatter och inte kan uppfostra sina barn?

Tycker att det är opassligt, dom borde visa mer respekt för äldre – det är ju för fan i flesta fall föräldrarna som betalar ungdomarnas abonnemang och telefonsamtal! Tycker att det är konstigt att ingen har reagerat i media gällande Telias reklamfilmer.

Diskutera(7)

Mina farhågor besannades: Spermiens framtid avgörs av slumpen

Slumpen avgör graviditet Ni som “knarkat” (surfat) in hit av misstag tidigare under månaden har näppeligen kunnat undgå att jag planerar att resa tillbaka i tiden ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Självfallet fanns det övergripande problem (spermier och graviditet) som uppstod redan i avstampen av planeringsstadiet men det var inget som jag inte kunde lösa på eget bevåg.

Slutsatser gällande att vilken spermie som får befrukta ägget drog jag själv genom att använda större mängder Cappuccino och en intensiv diskussion med min granne Fredrik Nyman. Samtidigt som problemet uppstod tog jag genast kontakt med olika instanser för att få ett eventuellt beriktigande av Cappuccinos sammanfattande yrkande.

Idag kom det ett svar från Barnmorskan Ingrid Karlsson via RFSU. Eftersom det alltid kommer att finnas vilsna googlare som är ständigt på jakt efter svar tyckte jag att det var passande att presentera Ingrids svar här i min weblogg.

Hon skriver följande [redigerade dock lite grammatiska fel]:

    ”Faktorer som är avgörande för chansen till befruktning är antal och rörlighet, det vill säga hur många spermier finns och hur snabbt de rör sig. Andra faktorer är mängden sädesvätska och spermiernas storlek och form, men också hur spermien har förmågan att från sitt huvud frisätta olika kemiska ämnen av betydelse när det gäller hur spermien kan ta sig in i ägget. Rörligheten och förflyttningskapaciteten lär vara viktigare än precis hur många spermier är. Vad forskningen hittills har visat är att det är slumpen som sedan avgör vilken slags spermie, en X- eller en Y-bärande, som hinner först och är den som befruktar ägget.”
Diskutera(0)

Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith — sjuka siffror

Star Wars: Episode III - Revenge of the SithDen tredje och sista filmen i Star Wars-trilogin kommer först ut på bio om två månader… men den har redan legat som top1-film på Yahoo!:s filmlista sedan en vecka tillbaka. Hur fan är det möjligt, den har ju inte ens kommit ut på någon DC-hubb!?

Ska inte förvåna mig om Twentieth Century Fox redan dragit in tillräckligt med stålar på den osläppta filmen att dom redan går plus. Rankningen av listan bestäms förvisso av antal sökningar folk gör på Yahoo! Movies men är folk så indoktrinerade att dom verkligen tror att dom kommer att missa filmbolagets marknadsföring om när filmen har premiär inklusive vilka godsaker den kommer att innehålla?

Hur mycket kommer den att dra in må tro?
Undrar dock hur mycket filmen kommer att tjäna in via biobesöken i USA. I topp av Star Wars-filmerna ligger Star Wars (1977) med en försäljning om $460,998,007 ensamt i USA. Endast Titanic (1997) har dragit in mer och leder den totala listan med $600,788,188.

Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999) ligger femma på listan med seriösa $431,088,301. Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002) har tagit platsen nummer 17 med $310,676,740.

Fyfan med stålar det är! Tror dock inte att den kommande filmen blir så värst populär, det verkar som intresset för Star Wars har minskat drastiskt tittandes på den ekonomiska kalkylen. Personligen kommer jag inte att bidra med någon krona alls till filmens kassa.

Översikt

  1. Star Wars (1977) — $460,998,007
  2. Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999) — $431,088,301
  3. Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002) — $310,676,740

Källa: Yahoo! Movies.

Diskutera(0)

Bästa Cappuccinon hemma – Nescafé vs Gevalia

Cappuccino Kaffe är en alltid intressant debatt på olika forum, ibland händer det att en tråd som handlar om kaffe kan innehålla över 2000 debattinlägg medan politiska ställningstagande och tyckande faller som en sten på ett sjunkande skepp.

Från kaffe till Cappuccino
Personligen älskar jag kaffe men på senare tid rekommenderade min läkare att jag både skulle sluta med kaffe, coca-cola och andra liknande produkters om stör mitt tarmsystem som har en tendens att avge mindre bekväma ljud vid väldigt opassande tidpunkter.

Enda sättet för mig att kunna njuta av kaffe var att övergå till att tillsätta större mängder mjölk. Mjölk och kaffe tycker jag inte smakar direkt tillfredställande så jag kastade mig in i Cappuccinos värld – ska jag dricka kaffe med mjölk så kan jag väl ändå göra det med stil tänkte jag.

Gevalia’s Cappuccino Sweetened
I norden är det Kraft Foods som handhåller av distribueringen av Gevalias produkter. Eftersom Gevalia kändes tryggt pga namnet så blev det första valet. ”Gevalias Cappuccino Sweetened” kostar runt 22 kr för ca 16 koppar i affären och enligt beskrivningen får man en krämig Cappuccino. Som en extra krydda bjuder som på två påsar kakaopulver.

Jag kan inte direkt påstå att jag blev imponerad av Gevalias Cappuccino. Man har hört att man aldrig ska göra en Cappuccino hemma eftersom det varken bli något skum eller en tillfredställande smak. Något skum blev det inte heller men smaken fanns där. Det var gott men det såg ut som om något hade spottat i min mugg då det bildades en liten fläck i koppen med massa bubblor i.

Jag gillar dock förpackningen som består av papp ur användarsynpunkt: man kan lätt använda det som förvaringsburk när kaffet är slut.

Nescafé’s Cappuccino
Det tog mig tyvärr 5 burkar Gevalia’s Cappuccino Sweetened innan jag bestämde mig för att prova på Nescafé’s Cappuccino som kostar ca 27kr för 18 koppar. Nescafé marknadsför sin produkt med följande slogan: ”Bättre kaffesmak og skum!” eller på finska ”Parempi kahvin maku ja vaahto!”. Dom håller vad dom lovar!

Även om det inte bjuds på några kakao-påsar så är smaken kosmiskt gudomlig och det producerades skum i mängder, typ som när man tillsätter vatten i bakpulver! ”Vilken böna!” skrek jag för mig själv. Den är verkligen mjuk, rund och krämig.

Istället för kakao får man en tuff skopa. Det är dock lite problem med att få ut skopan ur paketet, jag lyckades självklart sprida kaffepulvret över hela diskbänken så var försiktig!

Paketet består av plats med en sk ”Aroma fresh lock”. I mina ögon är det ett minus att paketet består av mjukplats men jag förmodar att aromen förblir som den är tänkt att förbli. Ett plus med behållaren är att den är formgiven så att den sparar plats och kan användas som en förvaringsburk.

Sammanfattning
Jag kan väl konstatera att att om man är sugen på en god kopp Cappuccino så ska man först och främst prova Nescafé’s produkt. Man blir i alla fall inte besviken över att kaffet inte ser likadan ut som på fiket. Prova Gevalias Cappuccino också då den har lite annorlunda smak som kanske tilltalar just dig, men förvänta dig dock inget skum.

Så här dricker jag min Cappuccino
Till Nescafé’s Cappuccino tillsätter jag ca 85 graders varmt vatten, en tesked socker och en tesked O’boy. Ibland på morgonen kan det hända att det blir en extra sked av både socker och O’boy och då övergår drycken till att smaka helt och hållet O’boy men ruset finns fortfarande där. En kaka och TV4:s nyhetsmorgonen fungerar som ett bra komplement innan frukosten.

Har du tips på andra företag som erbjuder Cappuccino är dom självklart välkomna!

Diskutera(1)

Svensk invandringspolitik ur ett globalt perspektiv

Världens barnIngen kan ha missat medians bevakning gällande den svenska invandringspolitiken – vem får stanna i Sverige och vem får gå. Man behöver inte vara något geni för att förstå varför regeringar runt om i världen måste sätta gränser på hur många människor man kan ta emot från andra länder runt om i världen. Eller?

Att återbetala skulder
Ekonomsikt sätt förstår jag inte. Vi har alla spelat ”Civilization” och andra simulationsspel där det går ut på att styra en stad, ett land eller en koloni. Alla vet att ju mer människor det finns, desto snabbare bygger man upp sin ekonomi och produktion.

Även om vi får hit ett par tretioåringar som kommer få bidrag resten av sitt liv så räcker det att dom får ett barn för att familjen ska betala tillbaka sin ”skuld” till staten. Det förutsätter självklart att barnet måste arbeta i genomsnitt 35 år. Statistiskt sätt så vet vi att familjer som flyttar hit får/har fler än ett barn så staten borde egentligen gå plus. Grovt räknat.

För ett tag sedan hörde jag en politiker i TV som nämnde just att man begränsar invandringen och sätter upp hårdare regler så att det inte blir någon massinvandring till vårt land. Man fick aldrig veta varför det skulle vara negativt men jag förutsätter att man är oroad att man inte skulle klara en sådan investering.

Skulle vi tackat nej till utomjordningar också?
Skulle utomjordningar behandlas pÃ¥ samma sätt?Vi människor åker ut i rymden med ett enda mål: att hitta en annan planet att bo. Självklart är det mycket forskning och kunskap runtom som kommer att bidra till svaren om hur vår jord uppstod etc men i slutändan är det knappast mer intressant än att hitta en ny boplats. Inte heller skulle det vara mer intressant att hitta intelligent liv någonstans, tex utomjordningar. Första målet är att hitta en ny boplats så att man kan starta ett nytt liv så att man slipper oroa sig för meteoriter som tex denna som kommer att förinta vår jord om si så där 20 år.

Utomjordningar som skulle ha hittat till vår jord har förmodligen samma mål som vi har: hitta en ny boplats. Skulle vi ha avvisat dom pga att vi vet att med största sannolikhet så kommer det miljontals hit till vår jord? Förmodligen kommer vi inte att oroa oss för att vi får hit en massinvandring av utomjordningar eftersom vi förutsätter att även vi människor får flytta till deras planet med deras skepp som kanske anländer om ett par hundra år från första besöket… men vem fan har sagt att vi svenskar inte får lov att flytta till fd Jugoslavien eller Irak när samhällstrukturen där har nåt norm som tilltalar oss?

Reflektera
Pga att detta inlägg inte skulle bli fyrtiosidors uppsats så har jag endast dragit grova drag om ämnet. Var självkritisk när du reflekterar över det här om vad du kan om alla de områdena som berörs.

Diskutera(2)

Jag har en lösning på mina spermier

Provrör Problemet gällande graviditet och spermier som uppstod i samband med min resa bak i tiden verkar ha fått sig en lösning efter närmare eftertanke. För att säkerställa att både mina vänner och min familj föds med samma karaktärsdrag dom har idag år 2005 har jag bestämt mig att ta DNA-prover på dom för att sedan se till att implementera proverna genom kloning. Det innebär att alla mina vänner och familj kommer bli provrörsbarn med det är smällar man får ta.

Eftersom man måste se till att generationen flera år tillbaka förblir den samma så att dagens vänner får exakt samma belevenhet som dom har idag måste jag stegvis åka tillbaka i tiden för att ta prover på hela släktet. Ty denna del i projektet kommer att bli väldigt tidskrävande vilket medför att jag måste bestämma mig för att gallra ut bland vännerna. Har även vissa funderingar på att klona personerna som har jag gjort ICA-reklamen.

Diskutera(1)

Topp10-lista på dagens mest lästa inlägg

Testar en ny form av autogenererad lista.

Penisens medelstorlek

Penisens medelstorlek

Jag har en fetisch. Sedan ett par veckor tillbaka har jag börjat läsa aftonbladet och expressens ”Fråga sexologen”. Många frågor och svar är intressanta, vissa ...


Världens största tal

Världens största tal

Uppdaterat. Dina barn tycker att du är en Gud bara därför att du vet varför himlen är blå, men känner du till det största matematiska ...


Top 20 av världens bästa gitarrsolon

Top 20 av världens bästa gitarrsolon

Magasinet Guitar World har publicerat en topp 100-lista med världens bästa gitarrsolon och hela listan kan hittas här. På toppen av listan påträffas Jimmy Page ...


Topp10-lista på världens mest konstiga fiskar

Topp10-lista på världens mest konstiga fiskar

Skåningen Kjell Persson hade lyckats med konsten att fiska upp en ovanlig fisk, med svenska mått räknat - han hade nämligen hittat en orange Större ...


Tibetansk Mastiff, 100-kiloshund värd miljoner

Tibetansk Mastiff, 100-kiloshund värd miljoner

Tibetansk Mastiff, fot. Henry Chen Jag skulle vilja se spinkiga Paris Hilton bära runt den här rasen i sin Louis Vuitton-väska. Hunden som bara för några ...


Eftersom jag har en fetish för Koreansk pop…

Eftersom jag har en fetish för Koreansk pop…

...så bjuder jag er på den senaste video-hitten från youtube. Rock on bejbe!


Spammare använder captcha för att komma förbi spamfiltret

Spammare använder captcha för att komma förbi spamfiltret

Vilken härlig idé spammarna har fått, att använda säkerhetsverktyget captcha för att lura spamfiltret. Fick ett spammail idag i form av en bild, bilden var ...


I vilka länder bor det flest muslimer?

I vilka länder bor det flest muslimer?

Var fjärde människa på jorden är muslim visar nu studie. Det är fler än väntat. För 3 år sedan var bara 19.2 procent av världens ...


Världens godaste pizzadeg och pizzasås: recept

Världens godaste pizzadeg och pizzasås: recept

[st height=294] Efter månader av experiment, forskning och research (på riktigt) har jag äntligen lyckats att hitta det perfekt receptet på en pizzadeg för hemmabakning i ...


Onyttig information om spermiers konsistens

Onyttig information om spermiers konsistens

Ibland dyker konstiga frågor upp i ens huvud, ibland ser man inte själv frågorna förens någon annan påpekar det. För ett väldigt bra tag ...


Lika som bär?

Linda Skugge och Michael Jackson, Britney Spears och Smeagol George Bush och Israels försvarsminister Amir Peretz. Birgitta Egerbladh och Anthony Hopkins Lika som bär

Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.

Add to Google

Add to Bloglines
bloglovin

visitor stats

Besöksstatistik för Udda Nyheter med Mickey J Barczyk på SIS-index

Twingly BlogRank

Följ mig på

Senast kommenterat

Mina grejer

Bloggens rivaler

Bloggportaler och annat

R.I.P.

Kategorier

Arkiv månadsvis

Validering

Flöde

Detta verk av Udda Nyheter är licensierat under en Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige-licens.
Webbsidan drivs med hjälp av bloggverktyget Wordpress.
2005-2011 Udda Nyheter med Mickey J Barczyk.
Nöje och Underhållning Bloggar.Topplista.se Populära bloggar Creeper MediaCreeper