Surdegsbröd

Bröd

Surdegsbröd

Här hittar du bland annat recept på hur du startar upp en egen surdeg och recept på ett gott bröd, och lite tips och trix för att få ett knaprigt bröd med ett mjukt innehåll.

Bröd bakat på surdeg är ett gott alternativ i vardagen, det ger en helt annan smak än bröd som är bakat med vanlig jäst. Dessutom är det billigt.


Senaste inläggen från kategorin Bröd


frågor och svar, tips och trix om surdeg

Råg eller vete? Det spelar inte roll. Jag själv kör 1 del råg och 2 delar vete i den första surdegsgrunden. När jag jäser sedan deg till ett bröd har jag endast ca 10% råg, resten vete. Jag tar alltid 75 gram deg från en knådad deg och lägger undan den till nästa bakning och jag matar inte denna.

Ekologiskt mjöl och stenmalen? De flesta säger att det är bättre, ja. Man menar att det bildas en helt annan bakteriekultur. Jag märker själv skillnad och jag använder alltid ekologiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *